Problematika stavebních systémů - balkónů a teras.

13.01.2021 13:36

Již po několikáté se na přání našich čtenářů vracíme k problematice samotné výstavby a vhodného zpracování balkónových a terasových systémů. V tomto příspěvku si povíme o příčinách a důvodech, které s tím souvisí.

 

Na trhu je celá řada systémů určených pro realizace balkónů a teras, které Vám dle vyjádření samotných prodejců i provádějících budou sloužit k plnému užití dlouhou dobu. Pravda se bohužel ukáže v častých případech již po několika letech v horším případě již po první zimě. Tento v současné době silně negativní jev je způsoben součinností několika faktorů, které je potřeba si včas uvědomit.

 

Drtivá většina dodavatelů těchto systémů neřeší příčiny poruch, nýbrž se Vám stále dokola snaží vnutit vlastní marketingové novinky, které stojí pouze Vaše další peníze.

Ujišťuji Vás, že v dnešní době vyspělých technologií (a to platí i v současném stavebním průmyslu) jsou materiály předních výrobců pro montáže balkónů a teras na velmi solidní úrovni. Navíc v dnešní době existuje několik opravdu kvalitních výrobců, kteří své zboží v sousedním Polsku, případně v Rumunsku nevyrábějí.  Tyto výrobce si můžete díky internetu zjistit velmi snadno a takové výrobce, lze bez obav i doporučit.

 

Bohužel málo dodavatelů i těch opravdu kvalitních, zohledňuje současné změny klimatu a to i v našich mírných zeměpisných pásmech. Extrémní zimní i letní teploty, náhlé klimatické přechody v podobě vodních srážek do extrémně suchých dní se následně projevují nadměrným konstrukčním namáháním stavebních konstrukcí.  "Tady je potřeba hledat hlavní příčiny současných poruch teras, balkónů a lodžií".